Vefat Eden Kişinin Telefon Hattı Devretme

Vefat eden kişinin telefon hattı devretme işlemleri için kişinin veraset ilamında yer alan yakınlarının ölüm belgesi ile...

Hat kapatma işlemleri e-devlet üzerinden kolayca halledilebilen bir durumdur. Fakat hat sahibi vefat edince kişinin bilgileri e-devlet üzerinden görüntülenemediği için vefat eden kişinin telefon hattı kapatma veya devretme işlemleri de daha zor bir hal alıyor. Peki vefat eden kişinin telefon hattı nasıl kapatılır?

Türkiye’de hizmet veren GSM operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom için vefat eden kişinin telefon hattı devretme veya kapatma sürecinde neler yapılması gerektiğini yazımızda bulabilirsiniz.

Turkcell Vefat Eden Kişinin Telefon Hattı Devretme

Turkcell hattı kullanan bir kişinin vefat etmesi durumunda vefat eden kişinin telefon hattının devredilmesi için vefat eden kişinin veraset ilamında yer alan yakınlarının kişinin ölüm belgesi ile birlikte Turkcell bayilerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Burada önemli olan konu ise veraset ilamında yer alan tüm yakınlarının orada bulunması gerekmektedir. Eğer tüm yakınlar orada bulunamıyorsa hattın devredileceği kişiye vekalet verilerek işlemlerin onun üzerinden yürütülmesi gerekmektedir.

Turkcell vefat eden kişinin telefon hattı devretme sürecinde hatta ait herhangi bir taahhüt var ise taahhüt süresi devam ettiği için cayma bedeli ödenmesi gerekmektedir.

Turkcell Vefat Eden Kişinin Telefon Hattı Kapatma

Turkcell vefat eden kişinin telefon hattı kapatma işlemleri için devir işlemlerinde olduğu gibi veraset ilamında yer alan yakınlarının vefat eden kişinin ölüm belgesi ile birlikte bir Turkcell bayisine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sonrası Turkcell hattınız herhangi bir cayma bedeli ödemeden kapatılacaktır.

Vodafone Vefat Eden Kişinin Telefon Hattı Devretme

Vodafone hattı kullanan kişinin vefat etmesi durumunda ise hattın devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için kişinin veraset ilamında yer alan ve reşit olan tüm yakınlarının Vodafone bayisinde imzalı dilekçe vermeleri gerekmektedir. Eğer tüm kişilerin bayiye gelme imkanı yok ise noterden hat devrinin yapılacağı kişi adına vekalet vermeleri gerekmektedir. Vodafone vefat eden kişinin telefon hattı devretme işlemleri sırasında eğer hat kontörlü ise Özel İletişim Vergisi ve Yıllık Ruhsat Ücreti tarafınızdan peşin olarak alınacaktır. Fakat hat faturalı bir hat ise bu Özel İletişim Vergisi ve Yıllık Ruhsat Ücreti 12 taksite bölünerek aylık olarak faturanıza yansıtılacaktır.

Vodafone Vefat Eden Kişinin Telefon Hattı Kapatma

Vodafona kayıtlı bir hat sahibinin vefat etmesi durumunda kişinin telefon hattının kapatılması için veraset ilamında yer alan yakınlarından birinin kişinin ölüm belgesi ile birlikte Vodafone bayiliklerine başvurmaları gerekmektedir. Hat kapatma işlemi için herhangi bir bedel ödenmemektedir.

Türk Telekom Vefat Eden Kişinin Telefon Hattı Devretme

Türk Telekom hattı kullanan bir kişinin vefatı sonrasında hattın devredilmesi için hat sahibinin veraset ilamında yer alan yakınlarının ölüm belgesi ile birlikte Türk Telekom bayiliklerine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Şahsen yapılan müracaat esnasında veraset ilamında yer alan tüm yakınlarının orada bulunması, eğer bulunamıyorlarsa hattın devredileceği kişiye vekalet vermeleri gerekmektedir. Devir işlemleri sırasında hat üzerine herhangi bir taahhüt var ise cayma bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Cayma bedeli ödendikten sonra hat vefat eden kişinin yakınının üzerine geçirilecektir.

Türk Telekom Vefat Eden Kişinin Telefon Hattının Kapatılması

Türk Telekom’a kayıtlı bir kişinin vefat etmesi durumunda kişinin veraset ilamında yer alan yakınlarından biri tarafından Türk Telekom bayiliklerine ölüm belgesi ile başvurulması durumunda telefon hattı herhangi bir ücret ödenmeden kapatılacaktır.

GSM operatörleri tarafından hattın devredilmesi yeni bir hat almak ile benzer olduğu için devir işlemleri sırasında taahhüt cayma bedelini talep etmektedir.

Ölüm Belgesi Nedir? Ölüm Belgesi Nasıl Alınır?

Ölüm belgesi, kişinin vefat ettiğini gösteren, içerisinde kişinin ad, soyad, ölüm saati, ölüm nedeni gibi bilgilerin yazılı olduğu ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir belgedir. Bu belge eğer kişi hastanede vefat ettiyse hastane doktorları tarafından ölüm sonrası doldurulmaktadır. Kişi hastanede değil de evde vefat ettiyse kişinin yakınlarının Sağlık Bakanlığına kayıtlı herhangi bir hastaneye başvurarak doktorun eve gelmesini talep etmeleri gerekmektedir. Başvuru sonrası doktor eve gelerek ölüm nedeninin anlaşılması ve tahmini ölüm saatinin belirlenmesi için kontrol ve muayenelerini yaptıktan sonra ölüm belgesini düzenleyerek kişinin yakınlarına teslim eder.

Kişinin yakınları bu ölüm belgesi ile birlikte başta cenaze işlemleri olmak üzere, vefat eden kişinin üzerinde bulunan tüm abonelik işlemlerinde kapatma veya devretme işlemlerini gerçekleştirebilirler.