Kredi kartı borç erteleme nedir? Kullanım alanının çok geniş olması, bankaların sunduğu kampanyalar, taksit imkanı gibi nedenlerle kredi kartları artık hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer almakta. Fakat bazen elimizde olmayan nedenlerle kredi kartı dönem borcumuzu ya da asgari tutarı ödemekte zorlanabiliriz. Kredi kartı borcunu ödemekte zorlandığımız süreçlerde ise en çok merak edilen soru “kredi kartı borç erteleme nasıl yapılır?” Bizler de bu yazımızda “kredi kartı borç erteleme nasıl yapılır?” sorusunun cevabını sizler için derledik.
Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Kredi kartı kullanan bir çok insanın, özellikle pandemi döneminde sıkça duyduğu kredi kartı borç erteleme yapılabilmesi için borç ekstresinin kesilmemiş olması gerekmektedir. Ekstresi kesilmemiş borcunuzun ödeme tarihini değiştirebilir ve diğer aylara bölebilirsiniz. Ertelenen borç için banka tarafından ekstra bir faiz yansıtılır. Kredi siciline herhangi bir olumsuz etkisi olmayan kredi kartı borç erteleme süreleri her banka için farklıdır.
Bu yazımızda sizler için her bankanın kredi kartı borç erteleme sürelerini detaylandırdık.
Ziraat Bankası Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Özellikle pandemi sürecinde düşük faiz oranları ile kredi veren Ziraat Bankası yine bu süreçte kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan müşterileri için kredi kartı borç erteleme imkanı sunmuştur. Ziraat Bankası kredi kartı borç erteleme için size en yakın şubeye gidebilir, mobil bankacılık uygulaması ya da internet bankacılığı ile de kolayca yapabilirsiniz. Bu yöntemlerin yanında Ziraat Bankası müşteri hizmetleri iletişim numarası olan 0850 220 00 00 numarayı arayıp 1’i tuşlayarak “Kart İşlemleri” menüsüne bağlanarak buradan “Ekstre İşlemleri” alanından erteleme yapabilirsiniz.
Ziraat Bankası kredi kartı borcu erteleme yapabilmek için Ziraat SMS bankacılığını da kullanabilirsiniz. Bu işlem için yapmanız gereken ise 4757′ ye “NEFESAYLARI” boşluk kartın son altı hanesini yazarak gönderebilir ve başvuru yapabilirsiniz. Tüm bu yöntemler ile yapacağınız Ziraat Bankası kredi kartı borç erteleme imkanından yalnızca yılda iki kere yararlanabilirsiniz.
Vakıfbank Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Vakıfbank Kredi kartı erteleme işleminin yapılması için kredi kartı son dönem borcunun en az asgari oranda yatırılması gerekmektedir. Bu şekilde güncel olarak aylık %1.64 faiz oranı ile 3 ay erteleme yapabilir ya da 12 ay taksit imkanından yararlanabilirsiniz.
Vakıfbank kredi kartı borç erteleme yapabilmek için kullanacağınız yöntemlerin başında internet bankacılığı ve Vakıfbank mobil uygulama gelmektedir. Bunların yanı sıra Vakıfbank müşteri hizmetleri numarası olan 08502220724 numarayı arayarak erteleme başvurusunda bulunabilirler ya da “ERTELE” boşluk kartın son 6 hanesini yazarak 5724‘e gönderebilirsiniz.
Tüm bu yöntemler ile Vâkıfbank kredi kartı borç erteleme imkanlarından kart başına yılda 9 kez yararlanabilirsiniz.
Halkbank Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Halkbank kredi kartı borcunuzu mobil uygulama üzerinden iptal etmek için Halkbank mobil bankacılık uygulamasına giriş yaparak “Kredilerim” menüsünden bireysel kredi ertele seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Kredi erteleme başvurunuzu internet bankacılığı üzerinden de aynı şekilde yapabilirsiniz. Halkbank kredi kartı borç erteleme yöntemlerinden bir diğeri ise müşteri hizmetlerini aramaktır. 0850 222 0 400 numaralı Halkbank müşteri hizmetlerini arayarak Halkbank kredi kartı borç erteleme talebinde bulunabilirsiniz.
Halkbank kredi kartı borcunuzu bu kanallar aracılığı ile 3 ay erteleyebilirsiniz. Halkbank kredi kartı borç erteleme talebinizden sonra takip eden 7 iş günü içerisinde başvurunuz tamamlanarak SMS ile tarafınıza borç erteleme bilgisi verilecektir.
İş Bankası Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
İş Bankası kredi kartı borç erteleme başvurularınızı mobil uygulamadan, internet bankacılığından, şubeye giderek veya 0850 724 07 24 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak yapabilirsiniz. İş Bankası müşterilerine 3 aya kadar borç erteleme imkanı sunmaktadır.
QNB Finansbank Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
QNB Finansbank kredi kartı borç erteleme nasıl yapılır denildiğinde 0 850 222 0 900 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak, QNB Finansbank mobil uygulama üzerinden ya da size ennyakın şubeye giderek erteleme işlemlerini başlatabilirsiniz. QNB Finansbank 3 ay kredi kartı borç erteleme imkanı sunarak bireysel ve tüzel müşterilerine destek olmaktadır. QNB Finansbank kredi kartı borç erteleme imkanının dışında 6-12 ay arasında borçlarını yapılandırma imkanı da sunmaktadır.
Garanti Bankası Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Garanti Bankası bireysel müşterilerine 3 ay kadar kredi kartı borç erteleme imkanı sunmaktadır. Kasım ayı itibari ile 1 aylık erteleme taleplerine faiz almayan Garanti Bankası kredi kartı borç erteleme işlemi 2 veya 3 ay olması durumunda %1.80 akdi faiz uygulamaktadır. İşlem erteleme için kullanabileceğiniz kanallar Garanti BBVA İnternet Bankacılığı, Garanti Bankası Mobil, Bonusflash , Garanti BBVA şubeleri ve 444 0 333 numaralı müşteri hizmetleri merkezidir.
Denizbank Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Denizbank Kredi kartı borç erteleme talebinde bulunmak için 0 850 222 0 800 numaralı Denizbank müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Müşteri hizmetleri dışında şubeden veya şubeye gitmeden mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden borç erteleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntemlerin yanında “ERTELE” boşluk kartınızın son 6 hanesini yazarak 3280‘e SMS göndererek Denizbank kredi kartı borç erteleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Akbank Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
Akbank kredi kartı borç erteleme yapabilmek için 444 25 25 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak ya da www.akbank.com.tr internet adresinden “Kartlarım” menüsüne Taksit Erteleme seçeneğinden borcunuzu erteleyebilir ya da Akbank Mobil bankacılık uygulamasından Kredi Kartı İşlemleri bölümünden yapabilirsiniz.
TEB Kredi Kartı Borç Erteleme Nasıl Yapılır?
TEB Bankası müşterisiyseniz sizler de 3 ay ertelemeli taksit imkanlarından yararlanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ise 0850 200 0 666 numaralı TEB müşteri hizmetlerini aramak ya da CEPTETEB uygulamasına giriş yapmak veya TEB şubelerine başvurarak erteleme talebinde bulunabilirsiniz.
Yorum Yaz